1 Temmuz 2008 Salı

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 26


Ev sahibi http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/ huriye arkadaşımız kendisine kolaylıklar diliyorum.Tarifim çok lezzetli bir kıymalı börek .
-5 adet yufka
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-2 adet yumurta
-kıyma ,soğan,tuz,karabiber,kimyon
-galeta unu
Soğan ve kıyma güzelce kavrulur baharatlar ve tuz eklenir.Yumurta ,süt,yağ iyice karıştırılır 1 yufka tezgaha yayılır karışımdan kaşıkla üzerine gezdirilir 2.yufka üzerine yayılır karışımdan üzerine gezdirilir isteğe bağlı sigara böreği gibi yada muska şeklinde sarılabilir şekle göre yufka bölünür kıymalı harç konulur börekler sarılır 5 yufka tamamlanır sıvı harç fazla olduğu için börekler içine yaydığımız sıvı harca batırılıp galeta ununa bulanır yağlanmış tepsiye dizilir önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

3 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Merhabalar,çok çok tesekkür ediyorum katildigin için,ve tabi ki bu harika kiymali börek için,çok lezzetli görünüyor,ellerine saglik canim. Biliyorsun etkinlik 2 hafta sürüyor bu zaman içerisinde diledigin kadar tarif yollaya bilirsin,simdiden tesekkür ediyorum,beklerim.


AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
Sevgilerimle SEVİL SAHİN

egeli dedi ki...

canım sağol çok dikkatlisin,evet labne peynirini yazmaya unutmuşum ,hemen düzelttim.börek enfes görünüyor ,ellerine sağlık.ayrica tupperware ailesine hoşgeldin,hayırlı olsun...sevgiler