18 Temmuz 2009 Cumartesi

KAHVALTI ÖNERİSİ

188
Pazar kahvaltısı için sıcak sıcak hazırlayabileceğiniz küçük ekmekleri öneriyorum size,fırından çıkartıp ortası kesilmiş ekmekçiklere tereyağ yada süt kaymağı çok yakışıyor sonrası size kalmış peynir, kaşar, salça, çikolata çeşitlendirmek elinizde laf aramızda sadece tereyağ ilede süper bir lezzet.
malzemeler
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı su
-1 paket kabartma tozu
-çay kaşığının ucuyla karbonat
-tuz
-aldığı kadar un
tüm malzemeler yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir bolca unlanmış fırın tepsisine küçük ekmek boyutunda yuvarlak şekillendirilerek dizilir , üzerlerinede un serpilir ve ısıtılmış sıcak fırında pembeleşinceye kadar pişirilir sıcak sıcak servis yapılır.
187

7 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

BENCEDE ÇOK MİNİCİK ÇOK ŞEKER,ÖNERİLER :)))

aleyna dedi ki...

elinize sağlık.çok güzel bir öneri.bende sıkça yaparım.aresına labne ile ezilmiş beyaz peynir sürüyorum.sevgiler

boncuk mutfakta dedi ki...

Eline sağlık Dilekciğim pek çıtır çıtır duruyor.İyi hafta sonları canım.

pelince dedi ki...

Dilekcim inan henüz kahvaltı yapmadım :)) sabah 8 de kalktım ama halen yemedim bir şey... Dışarı çıkıcaz diye ağaç oldum evde :) o yüzden bu ekmekleri hemen alıyorum ,hemde hemen...
Ellerine sağlık.

Hayırlı kandiller...

KOSEMINDERI dedi ki...

Merhabalar. Sitenizi ilk ziyaretim ve cok hosuma gitti. Bundan sonra daha sik ziyaretler yapmak isterim. Yaptiiginiz pastalar cok guzel ve harika gorunuyor. Suslememlerinize bayildim. Benimde koseminderi adli sitem var. Birkac seker pastasi denemelerim var. HEnuz coko yeniyim ama cokta merakliyim. umarim boyle guzel pastalar bende yapabilirim. Sizlerinde orda gormekten ve yorumlarinizi okumaktan mutlu olurum. Sevgiler.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok pratik ve lezzetli:)
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle..

SMİLENA dedi ki...

çok güzel görünüyorlar.
canım pastayı ilerleyen günlerde yapıcam.yine meyveli pastayı tercih ettim.bu sıcakta cesaret edemedim dilekçim.hamuru dulaptamı saklamalıyım...
seni çok öpüyorum ve yardımların için çok çok teşekkür ederim.en yakın zamanda tanışmak dilekleriyle