Bir çoğumuzun yakından takip ettiği güleryüzlü arkadaşımız NUNU yani http://birdutmasali.blogspot.comerikli vayanın tarifini verdiğinde denemek istediğimi belirtmiştim,aslında sade kek hamuru hazırlayıp üzerine mürdüm eriği dizerek pişirdiğim bir tatlım var fakat vaya farklı bir lezzet altı milföy hamuru üzeride piştiğinde muhallebi benzerinde bir tada sahip ben denedim tavsiye edebileceğim bir lezzetle karşılaştım tarifi aynene yazıyorum...
ERİKLİ VAYA
6 adet milföy (bende nunu gibi küçük fırın tepsisine hazırladım kenar boşlukları kapamak için 2 adet milföy daha kullandım)
3 tane yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı süt
yarım kutu süt kreması
1 paket vanilya
erik çekirdeklerinden ayrılıp dörde bölünmüş.
milföy hamurları hafif yağlanmış tepsiye dizilir, üzerine arlıklarla erikler yerleştirilir,yumurta ve şeker iyice çırpılır,süt,krema,nişasta vanilya ilave edilip çırpma işlemine devam edilir hazırlanan karışım tepsiye dikkatlice dökülür 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri koyu renkte kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişirilir...afiyet olsun nunucuğum umarım beğenirsin benim yaptığım vayayı.
ERİKLİ VAYA
6 adet milföy (bende nunu gibi küçük fırın tepsisine hazırladım kenar boşlukları kapamak için 2 adet milföy daha kullandım)
3 tane yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı süt
yarım kutu süt kreması
1 paket vanilya
erik çekirdeklerinden ayrılıp dörde bölünmüş.
milföy hamurları hafif yağlanmış tepsiye dizilir, üzerine arlıklarla erikler yerleştirilir,yumurta ve şeker iyice çırpılır,süt,krema,nişasta vanilya ilave edilip çırpma işlemine devam edilir hazırlanan karışım tepsiye dikkatlice dökülür 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri koyu renkte kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişirilir...afiyet olsun nunucuğum umarım beğenirsin benim yaptığım vayayı.
11 yorum:
:)))) :)))))
ahhh..amandaa amannnn
efendimm, neler buyurmuşsunuz böyle :))
elleriniz dert görmesin.
çok şekersiniz,çok naziksiniz,
gerçekten bir dizi İNCİ gibi olmuş
gerdanlığa dizilen :)))
ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM,
SEVENLERİNİZ ÇOK OLSUN. HER GÜNÜNÜZ SEVGİYLE DOLSUN..
nUnU
Canım merhabalar....
Uğrayamadım uzun süredir.İnternetimde problemden dolayı....nasılsın...
Oldukça pratik bir tarif eriğin mayhoşluğu girince daha bir lezzetli olmuştur eminim. bende de tart hamuruyla tarifi var ama bunu da mutlaka denemeliyim. Kocaman öpüyorum canım.
bir not iletmek isteim ARKADAŞLAR:
kesinlikle bu ölçüye 2 küçük ! yumurta yeterli. zaman zaman bir yumurta kokusu oluşabiliyor. çok iyi çırpılırsa ve çokk kçk yumrt. olursa sorun olmuyor.
sevgiler afiyetler..
NuNu
hımm bu çok sosyetik bi tarif tam nunuya göre. gerçekten iştah açıcı gözüküyor. ellerine sağlık çk beğendim acaba şeftaliyle de yapılır mı veya başka bir meyveyle ahudud filan..öptüm seni
Dilek ellerine sağlık ,
güzel bir paslaşma olmuş :)
Öpüyorum
erikle değilde şeftaliyle falan bir denemeliyim cok lezzetli demiştim ilk gordugumdede:)
Canım ellerine sağlık bu tarifi denemeyi bende çok istiyordum eminim çok lezizdir öpüyorum...
NuNum'da yediğim için söyleyebilirim çok lezzetli oluyor :)))
Değişik bir tat ve lezzet.Milföy farkedilmiyor bile...
Sizinde ellerinize sağlık.
Bende beklerim bloguma.Ziyaretiniz sevindirir beni.
Sevgiler...
ellerine sağlık canım ,çok lezzetli görünüyor....sevgiler
Süper olmuş, ellerine sağlık,
Sevgiler...
nefis bir tarif vede farklı..bende bi ara deneyeyim.ramazandada tatlı niyetine olmazmı olur bence:)ellerine sağlık cnm.
hayırlı ramazanlar
Yorum Gönder