25 Aralık 2008 Perşembe

BAKLAVA


Bayram bitti biraz geç olmadımı diye sormayın ,bayramdaki pasta ve kurabiye trafiğinden baklavaların yayınlanması zaman aldı aslında yayınlayıp yayınlamamak arasında karasızdım çok fazla blog sayfasında bulunduğundan acabamı sorusu vardı kafamda fakat çevremde pek yapılmayan yada denemesi başarısız olan hikayeler dinleyince benimde aslında ilk defa yaptığım ama sonuç olarak tüm ev halkının beğenisini kazanan hazır baklavalık yufka ile hazırladığım baklavalarımla burdayım tabiki elde açılan baklavanın lezzeti başka ama buda hiç yabana atılacak bir lezzet değil emin olabilirsiniz.


1 paket baklavalık yufka 900 gr


500gr ceviz içi (dövülmüş)


250 gr tereyağ veya margarin


şurubu için

5 bardak şeker


5 bardak su


limon suyu


Bende ilk kez denediğim için bir hayli tarif dolaştım ve en çok ÖZGÜL hanımın tarifi aklıma yattı, Baklavalık yufka çok çabuk kuruduğu için paketi açtıktan sonra üzerine nemli bez örterek çalıştım öncelikle yağı eritip tepsiyi biraz yağladım 1 yufkayı tezgahın üzerine yayıp arasına ceviz serptim 2. yufkayı üzerine yaydım tekrar ceviz serpip üçüncü yufkayı yaydım ceviz serptikten sonra çok sıkı olmayan rulo halinde yufkayı sardım fırın tepsisi uzunluğunda olan ruloyu yağladığım fırın tepsisine yerleştirdim ,diğer yufkalarla aynı işlemi tekrarlayıp tepsiyi doldurdum 2 parmak genişliğinde kesip erimiş yağı üzerine gezdirdim kızgın fırında iyice kızarana kadar pişirdim.

şeker ve suyu kaynatıp şurubunu hazırladım birkaç damla limon suyu ilave ettim soğumuş olan tatlıya şerbetten kaynak halde iki kepçe gezdirdim ve şerbet biraz ılındıktan sonra tamamını döktüm üzerini bir tepsiyle kapadım .

13 yorum:

SMİLENA dedi ki...

ellerine sağlık canım.geçende yaptığın kurabiiyelerin tarifini verebilirmisin bir ara.bir sürü kurabiye tarifim var ama ne bileyim tam istediğimi bulamadım .
sevgilerle...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yayınlamakla iyi yapmışsın, herkes baklava yapar ama hepside birbirinden farklıdır. Ev halkının beğenmesine de senin adına sevindim. Eee o kadar baklava yapınca beğenilsin artık dimi... :)

egeli dedi ki...

DİLEKCİMMM,ELLERİNE SAĞLIK CANIM,NEFİS OLMUŞ,VALLAHİ BENDE BAYILDIM BU YUFKALARA,HER NE YAPARSAN YAP SÜPER OLUYOR.

pelince dedi ki...

Dilek harika olmuş,annemde yaptı ama şerbetini hiç emmedi.Bu tarifi ona verip denettireceğim tekrar..
Ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık şimdi nasıl canım çekti anlatamam öptüm...

Dilek Mutfakta dedi ki...

Adaşım eline sağlık görüntü çok hoş eminim tadıda bir okadar güzeldir bende bu baklavalık yufkaları merak ediyorum ama henüz alıp denemedim çok hızlı hareket etmek gerekiyormuş hemen kuruyormuş falan korkuttu beni ,eline sağlık sevgiler....

Unknown dedi ki...

İnsan,armağanını kalbi ile birlikte vermezse ne değeri vardır.
Yeni yıllar ALLAH'ın bizlere verdiği armağandır.En mutlu günler seninle olsun.Armağanınla yücel,2009 senesinin tüm dileklerini vermesi dileğiyle NİCE MUTLU SENELERE....ÖPTÜM....

Feyza Fidan dedi ki...

Dilekcim mutlu yıllar, öpüyorum çok..

Feyza Fidan dedi ki...

Canımcım,
Gönlünce geçireceğin, tüm dileklerinin gerçekleşeceği harika bir yıl diliyorum sana,
Sevgiler...

zarpandit dedi ki...

çikolatalı miss kokulu yeni senelere:)

egeli dedi ki...

SAĞOL DİLEKCİM ,SENİNDE YENİ YILINI KUTLUYORUM,2009 YUVANA SAĞLIK ,MUTLULUK VE BEREKET GETİRMESİNİ DİLERİM.

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

2009 yılının ailen ve sevdiklerin için sağlıklı,mutlu,huzurlu,bereketli,bol kazançlı,sevgi dolu geçmesini dilerim canım. Herşey gönlünce olsun.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

2009 'YILINDA TÜM HAYALLERİN GERCEK OLSUN...
MUTLULUK,BASARI VE SAGLIK HEP SENİNLE OLSUN.

MUTLU YILLARRR...