17 Mart 2009 Salı

BEZE

002
4 yumurta akı


285 gr pudra şekeri


1/2 tatlı kaşığı vanilya


bir fiske tuz


yumurta akları ve tuz metal bir kasede mikserin düşük devriyle çırpılır,yumuşak dalgalar şeklini almaya başladığında şekerin yarısı ilave edilir dalgalar katılaşana kadar çırpmaya devam edilir.metal bir kaşık yardımıyla şekerin kalan yarısı ve vanilya karıştırılarak yağlanmış tepsiye krema sıkma torbası veya kaşık yardımıyla aralıklı olarak dizilir önceden 110 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.
Kaynak:Dünya mutfaklarından hamur işleri.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım bezeyi çocukluğumdan beri çok severim ellerine sağlık harika
hepsini aldım öptüm...

pelince dedi ki...

Dilek'cim beze'nin yapımı hep çok zor gelmiştir bana,lezzetini ben sevmem ama annem çok sever mesela,bayılır hatta :)...Onun için tabaktakilerden hemen alıyorum.
Sevgiler...

SMİLENA dedi ki...

çocukken pek severdim aklıma getirdin.ellerine sağlık öss pastan da bir muhteşem.sevgilerle

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Dilekciğim benim bezelerim hiç tutmaz. Bu tarif denemeyi isterim, hatta aklıma bir cinlik bile geldi. İlerki günlerde görürsen şaşırma ;)

TAZE NANE dedi ki...

Çanakkale,
Geçilen Sırat
Çanakkale,
Kurtuluşa berat

Çanakkale,
Küfre kale
Çanakkale,
Tevhîd ile

Çanakkale,
Dillerde tekbîr
Çanakkale,
Allah bilir.

Çanakkale,
Düşmana çekilen set
Çanakkale
En görkemli şehadet.
Çanakkale Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz..........
http://tazenane.blogspot.com

egeli dedi ki...

DİLEKCİM ,TARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER,ARTAN YUMURTA AKLARINI BÖYLECE DEĞERLENDİRMİŞ OLURUZ,ELLERİNE SAĞLIK TATLIM.

Pelin dedi ki...

Dilekçiğim,
Eline sağlık çok güzel pişmişler. Ben ne zaman yapsam yandı. Senin gibi 110 derecede pişirmemiştim ondan olsa gerek. Tarif için teşekkürler.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Dilekcigim ne kadar yaptiysam tutmadi enson yaptigimda tuttu ama sekilleri garip oldu:)
cok sevdigim bir lezzet ellerine saglik canim.
tarifini deneyecegim.

SEVGİLER.