4 yumurta akı
285 gr pudra şekeri
1/2 tatlı kaşığı vanilya
bir fiske tuz
yumurta akları ve tuz metal bir kasede mikserin düşük devriyle çırpılır,yumuşak dalgalar şeklini almaya başladığında şekerin yarısı ilave edilir dalgalar katılaşana kadar çırpmaya devam edilir.metal bir kaşık yardımıyla şekerin kalan yarısı ve vanilya karıştırılarak yağlanmış tepsiye krema sıkma torbası veya kaşık yardımıyla aralıklı olarak dizilir önceden 110 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.
Kaynak:Dünya mutfaklarından hamur işleri.
8 yorum:
Canım bezeyi çocukluğumdan beri çok severim ellerine sağlık harika
hepsini aldım öptüm...
Dilek'cim beze'nin yapımı hep çok zor gelmiştir bana,lezzetini ben sevmem ama annem çok sever mesela,bayılır hatta :)...Onun için tabaktakilerden hemen alıyorum.
Sevgiler...
çocukken pek severdim aklıma getirdin.ellerine sağlık öss pastan da bir muhteşem.sevgilerle
Dilekciğim benim bezelerim hiç tutmaz. Bu tarif denemeyi isterim, hatta aklıma bir cinlik bile geldi. İlerki günlerde görürsen şaşırma ;)
Çanakkale,
Geçilen Sırat
Çanakkale,
Kurtuluşa berat
Çanakkale,
Küfre kale
Çanakkale,
Tevhîd ile
Çanakkale,
Dillerde tekbîr
Çanakkale,
Allah bilir.
Çanakkale,
Düşmana çekilen set
Çanakkale
En görkemli şehadet.
Çanakkale Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz..........
http://tazenane.blogspot.com
DİLEKCİM ,TARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER,ARTAN YUMURTA AKLARINI BÖYLECE DEĞERLENDİRMİŞ OLURUZ,ELLERİNE SAĞLIK TATLIM.
Dilekçiğim,
Eline sağlık çok güzel pişmişler. Ben ne zaman yapsam yandı. Senin gibi 110 derecede pişirmemiştim ondan olsa gerek. Tarif için teşekkürler.
Sevgiler
Dilekcigim ne kadar yaptiysam tutmadi enson yaptigimda tuttu ama sekilleri garip oldu:)
cok sevdigim bir lezzet ellerine saglik canim.
tarifini deneyecegim.
SEVGİLER.
Yorum Gönder