EV YAPIMI-EL YAPIMI TADLARLA ÖZEL GÜNLERİNİZİN LEZZET DURAĞI (İLETİŞİM:0538 797 55 54)
25 Mayıs 2009 Pazartesi
HAMUR KIZARTMASI
Fırından alınan hazır hamurun kızartmasını çok seviyoruz bazen içine kıymalı harç koyup pişirdiğim zamanlar olurdu,birkaç yıl önce arkadaşım kahvaltıya çağırdığında tanıştım fotoğraftaki lezzetle içinde beyaz peynir,ufak doğranmış kuru soğan ve kuru nane var herhangi bir ismi varmı bilmiyorum ismi olmasada biz çok seviyoruz.
istenilen miktarda hazır ekmek hamuru
1 baş ince doğranmış kuru soğan
150 gr beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kadar kuru nane
sıvı yağ
hamurdan limon büyüklüğünde beze koparılır mutfak tezgahının üzerine az miktarda sıvı yağ dökülür beze elle açılır bir köşesine iç malzeme konur kapatılır kızgın yağda iki tarafı kızartılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Biz İzmirliler bu nefiss yiyeceğe 'pişi' deriz.ve çok ta severiz.Ahh birde kilo aldırtmasa eline sağlık canım çekti ne zamandırda yemiyorum.
Dilekcim enfes gözüküyor.kahvaltıda pek severim bende.Çocuklarda bayılır...Afiyet olsun...
Güzel bir hafta diliyorum.
MMMMMMMMMMMM OLSA DA YESEMMMMMMMM.
bende çok severim.nar gibi olmuşlar.eline sağlık arkadaşım
Dilekçiğim,
Peynir ve soğanın hamurişlerinde
birbirlerine çok yakıştığını düşünüyorum. Çok lezzetli olduğunu tahmin edebiliyorum.
Ellerine sağlık
Sevgiler
ayyyy kahvaltı için süper benimde yakınımda fırın var mayalı hamuru bende çok sık alır kullanırım ama bunu denemedim pazar kahvaltısına deneyelim görelim,sevgiler...
Yorum Gönder