25 Haziran 2008 Çarşamba

BULGURLU DİFRİZ BÖREĞİ


MALZEMELER
-6 adet yufka
-1 su bardağı çiçek yağ
-1 şişe maden suyu
-200 gr kıyma
-3 yemek kaşığı köftelik bulgur (sıcak suyla kabartılmış)
-1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
-1 tane kuru soğan
-tuz, karabiber
-üzeri için 1 yumurta sarısı,susam
YAPILIŞI
Öncelikle iç malzeme hazırlanır soğan ve kıyma güzelce kavrulur kabartılmış bulgur,ceviz,tuz,karabiber harmanlanır .
sıvı yağ ve maden suyu bir kabın içersinde karıştırılır 1 yufka tezgaha yayılır üzerine kaşıkla yağ karışımı gezdirilir diğer yufka üzerine yayılır aynı işlem tekrarlanır 3 cü yufkada yayılır ve 12 eşit parçaya bölünür iç malzeme her bir parçanın geniş kısmına konur geniş sigara böreği gibi sarılır difrize konabilecek bir kaba yerleştirilir diğer 3 yufkayada aynı işlem yapılır difrizde 1 tercihen 2 gün dondurulur yağlanmış fırın tepsisine donuk vaziyette yerleştirilir yumurta sarısı sürülüp susam ekilir ancak yumurta sarısı çok çabuk donduğu için bir böreğe yumurta sarısı sürüp hemen susam serpmek gerekiyor kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirilir çıtır çıtır çok lezzetli bir tadı var.

1 yorum:

pelince dedi ki...

Maden suyu işin içine girince gerçekten kıyır kıyır oluyor...Hımmm nefis ..
Ellerine sağlık