Baklavalik yufkanin genis tarafindan oklavaya hamuru sarmaya baslayin cekilmis cevizi boydan boya yaydiktan sonra hamuru sarmaya devam edin .iki taraftan büzdürerek hamuru oklavadan cikarin olusan ince ruloyu 3e bolun boldugunuz her parcanin ortasindan parmaginizla tutup kivirin twpsiye dizin ortalarina ceviz parcalari koyun erittigimiz tereyagi fircayla tatlilarin uzerinde gezdirin..isitilmis firinda hafif kizarana kadar pisirin..serbeti icinde tepsi boyutuna gore miktar degisir seker miktari su miktarindan fazla olmalidir ornegin 1 litre suya 2kg seker gibi tepsinizin buyuklugune gore miktari soz ayarlayin ..pisen tatlilari firindan cikarin ilk sicagi cikinca ocakta kaynamakta olan serbeti uzerine gezdirin ...tatlimiz hazir 😍😍
1 yorum:
Merhabalar, bülbül yuvanız çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık. Hayırlı Bayramlar.
Saygılar.
Yorum Gönder