29 Nisan 2008 Salı

Porselen Demlik Çaysaati Etkinliği 22


Karnıyarık börek
3 adet yufka
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı ılık su
İç malzeme
200 gr kıyma
1 adet kurusoğan
1 kaşık sıvı yağ
tuz,karabiber,kimyon
YapılışıÖncelikle iç malzemeyi hazırlayalım 1 kaşık sıvı yağda ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun,kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın.
Yarım su bardağı sıvı yağ ve suyu iyice karıştırın birinci yufkayı tezgaha yayın üzerine hazırladığınız yağ ve su karışımını yufkanın her yerine kaşıkla yaydırın,ikinci yufkayıda bu yufkanın üzerine kapatın su ve yağ karışımından ikinci katada kaşıkla yaydırın,üçüncü yufkayıda üzerine kapatıp 8 veya 12 ye bölün herbir parçanın geniş tarafına kıymalı harçtan koyup geniş bir sigara böreği gibi sarın,yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve tam orta kısmından keskin bir bıçakla bir yarık açın iç malzemeye kadar kesilmeli 175 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

4 yorum:

fatostuncay dedi ki...

canım sen bana sitenin ısmını yazmıssın ama yazmadan once senın sıtenı bulana kadar bayagı bı ugrasmıstım..
google'a gırıp duslerımın ıncısı yazdım.. bı kısıye yorum yazmıssın.. onu buldum. orada da adresını yazmıssın.. o adresı buldugumda sevıncımı anlatamam.. gercı sonra sen bana yazdın..
cunku mesulıyet var ustumde..
valla ugrastıgıma da degdı..
enfes bi börek.. ellerine kollarına saglık canım.. harıka olmus..
katılımın için coook tesekkur edıyorum.. herzaman bekliyorum. 2 hafta etkınlık bende.. ıstersen katılabılırsın yıne..
sevgılerımı bırakıyorum..

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek:)
isim: fatos tuncay
site adı: http://fatostuncay.blogcu.com/
Tarif : Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/
Tüm hayallerinin hayırlısıyla gerçekleşmesi dileği ile;

SEVGİLERİMLE;

FATOŞ


sana yorum yazabılmek ıcın blogger kullanıcısı olmak lazım. ısmımı almıstım ama bırsey eklemedım. benım blogcu adresı var onu da belırteyım canım:)

egeli dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel olmuş bende bu böreği bir kez yaptım gerçekten çok güzel oluyor...sevgiler

Unknown dedi ki...

fatoş hanım uğraştırdığım için özürdilerim ama çok acemiyim bu konuda benide aranıza kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim ----------------------------------- egeli çoook teşekkür ederim canım sağol görüşmek üzere.

NUNKİ dedi ki...

Bu şirin çay saatleri mamalarını çok seviyorum..Ellerine sağlıkk bi de kilo aldırmasalar:(