Arnavut böreğini yemeyen yoktur herhalde diye düşünüyorum ev yapımı dışında artık dondurulmuş olarak bile satılıyor arnavut böreğini her yaptığımda yada yediğimde lise yıllarımı anmadan geçemem okulumuz tam gün olduğundan fazlaca acıkırdık NERMİN teyzem zuhalin annesi hiç üşenmez koca tepsiyi yüklenir gelirdi okula ıspanaklımı ,kıymalımı esasen pırasalımı hiç farketmez biz 10 kişi bölüm dersinde anında tepsiyi temizleyip verirdik nermin teyzeye hala anlatır güleriz o halimize.Anılar debreşti ozaman açalım bir tepsi börekte tam olsun.
un,su ,tuz ben göz kararı alıştım bir tepsilik hamur güzelce yoğurulur iyice kıvama getirilir.25 ,30 arası yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır biraz dinlendirilir .iç malzeme için arzu ettiğiniz herhangi malzemeyi kullanabilirsiniz en çok pırasalısı makbüldür buralarda pişirilmesi gerken iç malzeme pırasa,kıyma,patates vs soğanla kavrularak hazırlanır.hazırladığımız bezeleri ufak pasta tabağı büklüğünde açıp aralarına eritilmiş margarin sürerek üst üste dizelim 13 tane sıraladıktan sonra hepsini birlikte olmak üzere tepsi büyüklüğünde açalım tek yufka olucak yani tepsiye yayalım diğer bezeleride aynı şekilde açıp yağladıktan sora tepsi büyüklüğünde açalım iç malzemeyi tepsiye yaydığımız yufkanın üzerine yayıp diğer yufkayı iç malzemenin üzerine kapatalım alttaki yufkanın kenarlarını üste gelicek gibi kıvırarak malzemenin dışa çıkmasını engelliyelim kalan margarini tepsideki hamurun üzerine yaydırdıktan sonra kızgın fırında pişirelim .Ben arnavut değilim tabiki bu işin ustası onlar sadece etrafımda tanıdığım arnavutlardan öğrendiğim kadarını aktarabildim sizlere
un,su ,tuz ben göz kararı alıştım bir tepsilik hamur güzelce yoğurulur iyice kıvama getirilir.25 ,30 arası yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır biraz dinlendirilir .iç malzeme için arzu ettiğiniz herhangi malzemeyi kullanabilirsiniz en çok pırasalısı makbüldür buralarda pişirilmesi gerken iç malzeme pırasa,kıyma,patates vs soğanla kavrularak hazırlanır.hazırladığımız bezeleri ufak pasta tabağı büklüğünde açıp aralarına eritilmiş margarin sürerek üst üste dizelim 13 tane sıraladıktan sonra hepsini birlikte olmak üzere tepsi büyüklüğünde açalım tek yufka olucak yani tepsiye yayalım diğer bezeleride aynı şekilde açıp yağladıktan sora tepsi büyüklüğünde açalım iç malzemeyi tepsiye yaydığımız yufkanın üzerine yayıp diğer yufkayı iç malzemenin üzerine kapatalım alttaki yufkanın kenarlarını üste gelicek gibi kıvırarak malzemenin dışa çıkmasını engelliyelim kalan margarini tepsideki hamurun üzerine yaydırdıktan sonra kızgın fırında pişirelim .Ben arnavut değilim tabiki bu işin ustası onlar sadece etrafımda tanıdığım arnavutlardan öğrendiğim kadarını aktarabildim sizlere
9 yorum:
şu an tam çayımı demledim,cici balkonumda demlenmesini beklerken bunları gördümm, müsadenle tabağı aldık ve gidiyorummm :)))
svglr NuNu
ellerine sağlııkkkk... :))
afiyet bal şeker olsun nunu sevgiler
Canım iyi akşamlar iadeyi ziyarete geldim,nazik ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim.Bursa'da olmansa çok hoş bir tesadüf,ellerine sağlık börekte enfes bayılırım,bundan sonra sık görüşmek dileğiyle öpüyorum,sevgiyle kal....
Canım merhaba ellerine ,emeklerine sağlık.Yıllar öncesine bende döndüm arnavut böreği sayesinde. Benimde ilk evlendiğim yıllarda 20 yıl öncesiydi bu anım.Arnavut böreğini duyduğumda özellikle pırasalı olanınını garipsemiştim doğrusu bir arkadaşıma oturmaya gittiğimizde yiyip yememe konusunda tereddüt bile etmiştim ,çünkü zeytinyağlı pırasayı çok fazlasıyla seviyordum ve pırasalı arnavut böreğini yiyerek zeytinyağlı yemeğinden soğumaktan korkmuştum ama merak ettiğim için yedim tabiiki . iyikide yemişim çok beğendim ve gerçekten çok seviyorum özellikle pırasalı olanını. Hatta geçenlerde aslen arnavut olan arkadaşıma gideceğimiz akşam pırasalı olanından yapmasını özellikle rica etmiştim.Canım seninle sanki tanışıyor olabiliriz gibi bir his de var içimde olabilirmi kocaman öpüyorum hoşçakal.
SÜRPRİZ/özlem
Benim rahmetli dedem Arnavuttu.Babaannem daha gençken açardı bize belki kavınvalidesinden öğrenmiştir bilmiyorum,çok güzel olurdu.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Canım benim kayınvalidem Arnavut.Gerçekten şahane börek yaparlar,ama hamur açmak marifet istiyor.Sen çok güzel hazırlamışsın ellerine sağlık..
ellerinize saglik borek harika
merhabaaa ben henüz yemeyen azınlık grubundanım..çok güzel görünüyor..ellerinize sağlık..
canım benim,güzel dileklerin için teşekkür ediyorum ,Arnavut böreğin harika ,ellerine sağlık ,bir Arnavut gelini olarak ben bile hiç yapmadım.....sevgiler
Yorum Gönder