2008-2009 eğitim ve öğretim yılı tüm öğrencilere hayırlı olsun.
Çok eski bir tarif kağıt helva pastası aslında tam bir kalori bombası ama öyle lezzetliki helede tahinli tatları sevenler için şiddetle önerilir.
MALZEMELER
2 paket kağıt helva
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı su
150 gr margarin
öncelikle fırınımızı kısa bir süre ısıtalım ve kapatalım sıcak fırının ızgara teline kağıt helvaları koyalım sıcaklık sebebiyle katlarına ayrılıcaklar elimizde 6 yaprak kağıt helva olucak ,tenceremize şeker ,kakao,suyu koyup ağır ateşte kaynatmadan şeker eriyene kadar karıştıralım ,sanayağı ilave edip karıştırarak erimesini sağlıyalım ocağı kapatıp tahini ilave edelim ve güzelce karıştırarak birbirine yedirelim ,servis tabağımıza 1 yaprak helva koyup üzerine hazırladığımız kremayı sürelim helvalar bitene kadar işleme devam edelim ,kalan kremayla hertarafını kaplayıp difrizde donduralım.Soğuk olarak servis yapılan bir pasta bu yüzden servise yakın zaman da difrizden çıkarmak önemli .İstediğiniz şekilde süsleyerek yada hiç süsleme yapmadan servis yapabilirsiniz.
Çok eski bir tarif kağıt helva pastası aslında tam bir kalori bombası ama öyle lezzetliki helede tahinli tatları sevenler için şiddetle önerilir.
MALZEMELER
2 paket kağıt helva
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı su
150 gr margarin
öncelikle fırınımızı kısa bir süre ısıtalım ve kapatalım sıcak fırının ızgara teline kağıt helvaları koyalım sıcaklık sebebiyle katlarına ayrılıcaklar elimizde 6 yaprak kağıt helva olucak ,tenceremize şeker ,kakao,suyu koyup ağır ateşte kaynatmadan şeker eriyene kadar karıştıralım ,sanayağı ilave edip karıştırarak erimesini sağlıyalım ocağı kapatıp tahini ilave edelim ve güzelce karıştırarak birbirine yedirelim ,servis tabağımıza 1 yaprak helva koyup üzerine hazırladığımız kremayı sürelim helvalar bitene kadar işleme devam edelim ,kalan kremayla hertarafını kaplayıp difrizde donduralım.Soğuk olarak servis yapılan bir pasta bu yüzden servise yakın zaman da difrizden çıkarmak önemli .İstediğiniz şekilde süsleyerek yada hiç süsleme yapmadan servis yapabilirsiniz.
12 yorum:
Dilek hep duyarım ama pastasını hiç yemedim...Kağıt helva arasında bir tek dondurma yemişliğim var :))
Pastayı çok güzel süslemişsin,ellerine sağlık...
Sevgiler..
ne guzelllll
DİLEK'CİM ,HEP MERAK ETMİŞİMDİR KAĞIT HELVALI PASTALARI ,BİR ÇOK TA TARİF GÖRDÜM,AMA SENİNKİ ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK CANIM...SEVGİLER
adaşım bu yapılırmıydı aç karnına çok severim kağıthelva pastasını biraz değişiğini bende yapmıştım gerçekten tahin helvasını seven için müthiş bir tad eline sağlık...
bu arada sen tahin demişsim ben 1 kalıp tahin helvası ezip koyuyorum içine böylede denemeni tavsiye ederim.
çok güzel görünüyor hiç yemedim ellerine sağlık cnm
sevgiylekal
çok duydum hep yapayım dedim aam kısmet olmadı
ellerine sağlık
sevgilerr
Canim merhaba,
Ellerine saglik pasta sahane hemde kagit helvayla,duydum ama hiç tatmadim ve denemedim insallah bulursam buralarda yaparim.
Hayirli ramazanlar,sevgilerimle.
evet dilek haklısın,
ne kadaaar eski ve unuttuğum bir tariftii.
eline sağlık canım..
SVGLRR
Tarif eski ama süslemeler yeni :)
Renkler çok güzel görünüyor eminim tadı da nefis olmuştur..
Ellerine sağlık
Sevgilerimi gönderiyorum
Dilekçiğim,
Bir kez denemiştim ben de bu pastayı gerçekten güzel oluyor.Senin pastan da çok güzel olmuş.
Sevgiler
Harika bir pasta bu, çok değişik olmuş,
ellerine sağlık canımcım,
öpüyorum..
Yorum Gönder