4 Kasım 2009 Çarşamba

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

002
Hemen hemen hepimizin çok eskiden bildiği anne tatlısıdır sütlü irmik tatlısı kolay ve pratik hazırlandığı için dar zamanların kurtarıcısı oluverir değişik değişik versiyonları mevcuttur bilgi dağarcığımızda sade ,arası kakaolu bisküvili ,elmalı tarçınlı ceviz karışımı,muz parçalı ve benim hazırladığım gibi sade ve kakolu karışık, aman bunun tarifindede ne var demeyin kıvamı tuturmak bazen zor olur daha sıvı yada daha koyu olma ihtimali yüksek bir tatlı kullandığım bu ölçüler benim için ideal kıvamı oluşturuyor .
MALZEMELER
1 lt süt
12 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı kakao
süt ,irmik ve tozşeker tencereye konulup orta dereceli ateşte karıştırılarak pişirilmeye başlanır , koyulaşıp muhalebi kıvamına gelince margarin ve vanilya ilave edilip ateşten alınır karıştırılarak margarinin erimesi sağlanır ,ısıya dayanıklı bir kabın içi suyla ıslatıldıktan sonra tatlının 4/3 kaba dökülür kalan tatlıya kako ilave edilip çırpılır diğerinin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır kesilicek kıvama gelince servis edilir

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok leziz ve
hafif bir tatlı.Sunumda enfes öpüyo
rum...

pelince dedi ki...

Dilekcim sunumuna bayıldım,çok şık süslemişsin... ellerine sağlık...

Kocaman Sevgiler.

boncuk mutfakta dedi ki...

Yaşasın sütlü tatlılar.
Eline sağlık tabaktaki sunumda şahane.