30 Aralık 2009 Çarşamba

ÇAM KOZALAKLARI

PB270017[1]
vakit darlığından kozalakların tarifini yazmak bugüne kaldı tarifte resimdeki kozalaklarda sevgili Nevin ablaya ait şekilleri itibariyle yeni yıl sofralarına yakışacağını düşündüğümden resimlemeden duramadım.
malzemeler
5,5 su bardağı pirinç patlağı
80 gr bitter çikolata
150 gr eritilmiş margarin
3 kaşık bal
2 kaşık kakao
erimiş sanayağa bal çikolata ve kakaouyu sırayla ekleyerek eritelimpirinç patlaklarını ilave edipiyice karıştıralımbiraz ılındıktan sonra ,evimizde kullandığımız limonluğun sıkacak yerinin tersi yani boşlık olan kısmı kalıp olarak kullanmak üzere margarinle yağlayalım ve hazırladığımız karışımdan parçalar alarak şekil verelim üzerine pudra şekeri serpip ikram edelim.Afiyet olsun.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım harikasın ellerine sağlık öpü
yorum...

Sevil Şahin dedi ki...

Uyarı: Bu siteyi ziyaret etmek, bilgisayarınıza zarar verebilir.
snmzmutfak88.blogspot.com adresindeki web sitesi, bilgisayarınıza zarar verebilecek veya izniniz olmadan çalışabilecek kötü amaçlı yazılım barındıran www.sanaleksen.com sitesinden öğeler içeriyor. Kötü amaçlı yazılım içeren bir web sitesini yalnızca ziyaret etmek bile bilgisayarınıza virüs bulaşmasına yol açabilir.
Bu öğelere ilişkin sorunlar hakkında ayrıntılı bilgi için www.sanaleksen.com için Güvenli Tarama tanı sayfası sayfasını ziyaret edin.
Zararlı online yazılımlardan nasıl korunacağınız hakkında daha fazla bilgi edinin.
Bu siteyi ziyaret etmenin bilgisayarıma zarar verebileceğini biliyorum.

boncuk mutfakta dedi ki...

Eline sağlık canım.Yeni yılın kutlu olsun.Sevgiler canım.

Unknown dedi ki...

Bulutsuz gökyüzü senin olsun demiştim; ümitlerin solmasın, tükenmesin diye. Yeni yılda hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğiyle..Mutlu Yıllar...

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık...

Bende sık yapıyorum:)

pelince dedi ki...

çok şirin olmuşlar...eline sağlık..

2010 yılı öyle bir yıl olsun ki, 2009 yılının tüm olumsuzluklarını bize unutturabilsin.. İsteklerimizin gerçekleşeceği bir yıl dileğiyle..

İyi seneler…..

Adsız dedi ki...

Ablacim siten cok guzel , ne guel yemekler tatlilar yapmissiniz LAKIN fotoraf cekmeyi ogrenin allasani bu resimler ne ya odaklayamamissiniz !