1 Nisan 2009 Çarşamba

1 NİSAAAN

006
Bugün dünyada şaka günü olarak kabul ediliyor.Binlerce yıl öncesine dayanan bu geleneğin Fransa'daki takvim değişikliği ile oluştuğu biliniyor,bu geleneğin kökeninde yılın diğer günlerinde olup bitenlerin mizah yoluyla gözden geçirilmesi işin deliliğe vurulması yatıyor.
DÜNYADAN İLGİNÇ ŞAKALAR
*İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin 1957’deki "Panorama"da, aşırı ılık geçen kış ve spagettilere saldıran böceklerin ortadan kalkması sayesinde, İsviçreli köylülerin ağaçlarından görülmemiş spagetti rekoltesi elde ettiği bildirildi. Bunun üzerine binlerce İngiliz telefona sarılarak, evlerinde nasıl spagetti yetiştirebileceklerini sordu.

* Amerikan Sport Illustrated dergisi, 1985’te, beyzbol topuna saatte 270 km hızla vuran ve New York Mets takımına transfer olacak Sidd Finch adlı hayali oyuncunun haberini yazdı. Makalede, oyuncunun bu yeteneğini bir Tibet manastırında idman yaparak elde ettiği yazıldı.

* 1962’de İsveç’in siyah beyaz yayın yapan tek televizyon kanalına 1 Nisanda çıkan bir teknisyen, yeni ve çok basit bir teknoloji sayesinde izleyicilere renkli televizyon izleyebilecekleri müjdesi verdi. Bu yöntem ekranın önüne bir naylon kadın çorabı germekti ve yüz binlerce kişi bu öneriyi gerçekten denedi.

Günümüz koşullarında şaka kaldırılabilirmi tartışılır ama ev içinde çocuklarla bu geleneği sürdürmek açıkçası çok hoşuma gidiyor tabiki oğlumun okuldaki öğrenci şakalarını dinlemekte oldukça keyifli ,şaka dozunu aşmadığı sürece eğlenceli oluyor.

Şimdi bu konunun yukardaki salatayla ne ilgisi var diye düşünmeyin şaka gibi bir salata bir çoğunuzun denediğini biliyorum yinede arşivimde olmasını istedim

haşlanmış patates,ince kıyılmış mor lahana,ince kıyılmış taze soğan,rendelenmiş havuç,limon,sıvı yağ,tuz

haşladığımız patatesleri püre haline getirip limon, tuz ve yağ ile tatlandırıyoruz püreyi üç'e bölüp birine taze soğanları diğerine havuçları ve sonuncusunada mor lahanayı ilave ediyoruz kek kalıbına istediğimiz renk sırasına göre bastırarak yerleştiriyoruz servis tabağına ters çevirip isteğe göre süsleyebilirsiniz.

Hepinize bolca gülümseten şakalarla dolu bir gün diliyorum .

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmmmmm salata süper ellerine sağlık kocaman sevgiler...

pelince dedi ki...

Dilekcim sayfanın yeni hali çok hoş olmuş....
1 Nisan hakkında ki bilgileri yeni okudum....
Salata'yı da ben henüz bu şekilde hiç yapmadım,denemek istiyorum çünkü çok leziz gözüküyor...
Ellerine sağlık...

Sevgiler.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

sayfa çok hoşş dilekcimm..
bide deryanınkine bayılıyorum..
birde yaptığın salataya :)
sevgiler...

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

oo süper olmuş. her katı güzel herşeyiyle güzel ve sağlıklı. ellerine sağlık:)

SMİLENA dedi ki...

kimseye şaka yapamadım bugün.salata süper .bloğunu da değiştirmişsin.güzel olmuş.çok öpüyorum

lezzet sefasi dedi ki...

selam cok guzel bir blogunuz var kutlarim sizi, ayric a salataninrengide harika olmus

İlker Ergin dedi ki...

Salata süper olmuş.Ellerine sağlık.Ah 1 Nisan ah.Eskiden daha renkli geçerdi.Ama şimdilerde aynı heyecan yok sanırım insanlarda...Sevgiler...

boncuk mutfakta dedi ki...

Eline sağlık canım benim sayfan çok güzel olmuş salatanda süperr

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Dilekcigim bilgiler cok hostu, arada boylesi anektodlar okumak tariflere ayri bir hava katiyor ;)

Esma Kurtkaya Azgın dedi ki...

merhaba
bebekpartisi bloguma iyi dileklerde bulunarak beni inanılmaz mutlu ettiniz çok incesiniz...Bende blogunuzu inceledim...Yüreğinize sağlık herşey mükemmel görünüyordu...Başarınız daim olsun efendim
ESMA