EV YAPIMI-EL YAPIMI TADLARLA ÖZEL GÜNLERİNİZİN LEZZET DURAĞI (İLETİŞİM:0538 797 55 54)
2 Eylül 2009 Çarşamba
ADSIZ
Nasıl yani adı yokmu bu tatlının?Malesef ,adı varsa bile ben bilmiyorum çok uzun yıllar önce tarif defterime yazmışım ama adını yazmamışım dün iftar vakti yaklaşınca ne yapsam diye defteri karıştırırken farkettim bende, az malzemeli ve çabuk hazırlanan bir tatlı arıyorsanız tavsiye edebilirim ,tabi yok canım bu benim sürekli yaptığım tatlı adıda şudur diyenler varsa adını koymayada hazırım .
malzemeler
-1 yumurta
-yarım paket eritilmiş margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 avuç dolusu un
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
şerbeti için
-3 bardak şeker
-4 bardak su
öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
tatlının tüm malzemelerini yoğurup elde ettiğimiz hamuru merdane yardımıyla açıp küçük yuvarlak kalıplarla kesiyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana dek pişiriyoruz pişen tatlıları fırından çıkarıp sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz tatlımız hazır afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Dilekcim şerbetli tatlılardan pek iyi anlamıyorum ama lezzeti yerindeyse adı mühüm değil:)ellerine sağlık..
afiyet olsun..
eline sağlık sağlık dilekçim.adını sen koysaydın.mesela sarı şeker tatlısı olabilir....
Canım ellerine sağlık adısz tatlı:))
önemli olan lezzeti değil mizaten.gerisini boiver.ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder